Hoeveel koelvermogen heeft mijn mobiele airco nodig?

Het is belangrijk voor u dat u de juiste mobiele airco gaat kiezen voor uw woonkamer en/of slaapkamer. Daarom zijn er een aantal vuistregels waarmee u een berekening koelvermogen airco zou kunnen maken. Wij nemen u graag mee door een aantal stappen voor ‘’ berekening airco capaciteit ‘’, zodat u de mobiele airco vindt die bij u past!

Als u kiest voor een mobiele airco die te weinig capaciteit levert zal u snel teleurgesteld zijn. Dit wil mobieleaircoaanbieding.nl graag voorkomen! Daarom vindt u hieronder de stappen die u zou kunnen doorlopen om de juiste berekening te maken voor de nodige airco capaciteit.

Stappen berekening airco capaciteit

  1. De inhoud van de ruimte die u wilt koelen:
    Het is belangrijk dat u de lengte, breedte en hoogte weet van uw ruimte. De berekening is lengte X breedte X hoogte. Nu weet u het aantal m3 dat u nodig heeft voor een ideale koeling.
  2. Airco berekening capaciteit factor:
    De factor die wordt toegepast aan de airco berekening capaciteit wordt bepaald door de inrichting en isolatie van de ruimte. Daarom wordt factor 30 wordt toegepast in ruimtes die nog redelijk koel blijven in de zomer. Factor 40 wordt gebruikt bij ruimtes die minder goed zijn geïsoleerd, veel ramen hebben en bijvoorbeeld veel printers en/of computers hebben. Factor 50 wordt gebruikt bij zolderverdiepingen en dan vooral met verdiepingen met een plat dak. Dit zijn immers de warmte ruimtes van de woning. Nu heeft u de airco berekening capaciteit factor de volgende stap gaat over de berekening van het koelvermogen in kW.

Stappen berekening koelvermogen airco

3. Berekening koelvermogen airco in kW:
Neem het getal uit stap 1 en vermenigvuldig deze met de factor die u in stap 2 heeft berekend. Bijvoorbeeld 40m3 X factor 30 is 1200 Watt of terwijl 1,2 kW. Je hebt hierbij een mobiele airco nodig die een capaciteit heeft van 1,2 kW. In de regel heeft u 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig per m3.

4. Berekening koelvermogen airco in BTU:
Naast de term kW is er ook nog een term gemaakt BTU. Dit is een vertaling naar het Engels. Hoe reken je kW om naar BTU en andersom? 1 Watt staat gelijk aan 3,4121 BTU. Dus bijvoorbeeld: 1200 Watt X 3,4121= 4.095 BTU.

Natuurlijk kan u een mobiele airco nemen die een lagere BTU heeft. Het gaat hier immers om de ideale situatie. In de praktijk komt het vaak voor dat consumenten voor een lagere mobiele airco capaciteit kiezen. Kijk dus goed welke mobiele airco aanbieding bij u past!