Luchtreiniger/luchtzuiveraar test

Schone lucht is van groot belang voor het behouden of verbeteren van uw gezondheid. De levensverwachting van personen die zich bevinden in een schone lucht omgeving leven gemiddeld een stuk langer. Een gemiddeld mens neemt 24.000 ademhalingen per dag en dit komt ongeveer uit op 13kg lucht per dag. Meer mensen komen te overlijden door slechte lucht kwaliteit dan onveilig drinkwater. De omgeving waarin u woont/werkt heeft u niet altijd in de hand, maar tegenwoordig kan er gelukkig gebruik worden gemaakt van een luchtreiniger/luchtzuiveraar om de lucht te zuiveren. Wij hebben een luchtreiniger test gedaan om u de beste luchtreiniger te kunnen bieden.

Waarom een luchtriniger test?

Er zijn veel verschillende soorten luchtreinigers, helaas is niet elke luchtzuiveraar geschikt voor iedere ruimte. Zo heeft u bij een grotere ruimte een luchtreiniger nodig met een grotere luchtzuiveringscapaciteit. In veel gevallen is het ook verstandig om een luchtreiniger en bevochtiger in één aan te schaffen. In de winter periode zetten mensen vaak hun verwarming aan in Nederland, hierdoor ontstaat er droge lucht. Het is dan fijn om een luchtreiniger te hebben die ook kan bevochtigen. Het beste kunt u een luchtreiniger en bevochtiger met een ingebouwde ionisator aanschaffen.

Luchtreiniger voor rook geuren?

Een luchtreiniger kan ook helpen de lucht van rook te verminderen. Mocht er een bepaalde lucht omtrent rook in uw bedrijf/woning ontstaan dan kan de luchtreiniger de rooklucht egaliseren. U heeft natuurlijk niet alleen een luchtreiniger voor onaangename rook geuren. Het voornaamste voordeel van een luchtreiniger is de stof die wordt verminderd in de lucht.

Beste luchtreiniger stof en allergieën

Een luchtreiniger stof is eigenlijk een luchtreiniger die stof weg filtert. Onder stof vallen natuurlijk ook pollen die in de lucht hangen of andere bacteriën /deeltjes die zich vasthouden aan de moleculen in de lucht. Als u last heeft van allergieën voor huisdieren, stofmijten of pollen dan kan een luchtreiniger van grootte waarde voor u zijn. Als u dit zoveel mogelijk wilt voorkomen zult u een luchtreiniger met een HEPA-filter moeten gebruiken. HEPA staat ook wel bekend als High Efficiency air en deze filter maakt de lucht vrij van fijnstof, huisstofmijt en allergenen.

Luchtreiniger met ionisator

Een luchtreiniger die beschikt over een ionisator is geen overbodige luxe. Een ionisator zorgt ervoor dat moleculen ioniseert. Dit wil zeggen dat er een elektrische lading wordt aangebracht op de luchtdeeltjes. Uiteindelijk zorgt een ionisator ervoor dat schadelijke deeltjes in de lucht worden afgebroken. De afgebroken lucht deeltjes kunnen niet meer in uw luchtwegen terechtkomen, hierdoor zullen allergische reacties sterk afnemen! Nu u de luchtreiniger test heeft gedaan kunt u zelf bepalen welke aspecten u belangrijk vind aan een luchtzuiveraar.

Naast de bovengenoemde eigenschappen moet u goed op letten welk decibel niveau de luchtreiniger produceert. Als u een luchtreiniger plaatst in een werkomgeving kan een te hoog decibel gehalte (boven de 50DB) voor afleiding zorgen. Ook is het belangrijk om een luchtreiniger te vinden die er mooi uitziet hij staat tenslotte in uw woning en/of werkomgeving.