Mobiele airco met slang

Een mobiele airco met slang is eigenlijk een standaard mobiele airco. Er zijn geen mobiele airco’s beschikbaar zonder slang. De technologie is nog niet zover dat een mobiele airco zonder slang optimaal kan presteren dit worden daarom ook wel Aircoolers genoemd. U zult het dus moeten doen met een mobiele airco met slang.

De onderstaande stappen geven aan waarom een mobiele airco met slang is geproduceerd. Tevens geeft het aan, waarom het niet mogelijk is om een mobiele airco zonder slang te produceren.

 1. Een mobiele airco zuigt warmte uit de omgeving waarin die staat;
  2. Een deel van deze warmte wordt binnenin de airco geleid langs een soort omgekeerde radiator;
  3. Dit zorgt ervoor dat een deel van de warme lucht die aangezogen wordt getransformeerd in koele lucht;
  4. Om koele lucht te produceren is warme lucht nodig net zoals bij een koelkast of vriezer;
  5. Deze warme lucht wordt daarna via de slang van de mobiele airco naar buiten begeleid.

  Dit is de reden waarom er geen mobiele airco zonder slang bestaat. Het zou raar zijn als de warme lucht plotseling verdwijnt of rechtstreeks weer de ruimte wordt ingeblazen.

Mobiele airco zonder afvoerslang

Zoals hierboven besproken is het niet mogelijk een mobiele airco zonder slang aan te schaffen. Wel zijn er Aircoolers beschikbaar die zonder slang functioneren. Het probleem bij Aircoolers is alleen dat zij alleen zorgen voor luchtverplaatsing. Het is eigenlijk een dure vorm van een ventilator. De enige manier om geen mobiele airco met slang aan te schaffen, is door een split-unit aan te schaffen. Deze werkt in principe ook met een afvoer naar buiten, alleen gaat dit via een buis door de muur naar buiten.

Onze mobiele airco aanbiedingen beschikken allemaal over een afvoerslang. Zo kan een mobiele airco genoeg koelvermogen leveren om een gemiddelde woon of slaapkamer te koelen. Het enige waar u aan moet denken bij het aanschaffen van een mobiele airco met slang is het volgende:

 • Een plek met stopcontact waar de mobiele airco met slang kan staan;
 • Een plek waar de slang van de mobiele airco met slang naar buiten kan worden begeleidt;
 • De lengte van de slang van de mobiele airco, deze is gemiddeld 150 centimeter lang.

Het antwoord op de vraag bestaat er een mobiele airco zonder afvoerslang is simpelweg: nee.
Bestaat er een mogelijkheid om een airco te plaatsen zonder afvoerslang is: Ja, als u een split-unit aanschaft en de warme lucht door de muur afvoert.