Moet je een mobiele airco bijvullen?

Wij horen vaak de vraag of een mobiele airco bijgevuld moet worden? Het antwoord hierop is nee! Een mobiele airco hoeft tijdens zijn levensduur niet bijgevuld te worden. Bekijk voor de levensduur van een mobiele airco ons artikel: Wat is de levensduur van een mobiele airco? De koelvloeistof die in de mobiele airco zit gaat langer mee dan de mobiele airco zelf. De enige reden waarom een mobiele airco bijgevuld zou moeten worden is als het koelvloeistofreservoir gaat lekken, maar normaal gesproken gebeurd dit niet. U hoeft dus niet bang te zijn dat u uw mobiele airco moet bijvullen. Mocht uw mobiele airco om wat voor reden dan ook gaan lekken, zorg er dan voor dat u uw mobiele airco niet zelf gaat bijvullen. Het kan ook voorkomen dat uw koelmiddel van de mobiele airco verouderd is, waardoor hij niet meer optimaal koelt. U kunt dan het beste een nieuwe mobiele airco aanschaffen. 

Mobiele airco laten bijvullen

Als u uw mobiele airco wilt laten bijvullen kunt u het best aankloppen bij een specialist. Daar kunt u gerust uw mobiele airco laten bijvullen. Het makkelijkst is het zoeken van een STEK-erkend bedrijf bij u in de buurt. Wanneer u dit zelf gaat doen moet u in het bezit zijn van het juiste gereedschap en verstand hebben van het onderwerp. Normaal gesproken komt er een monteur bij u thuis die wel het juiste gereedschap heeft en vaak ook het gehele systeem reinigt. Naast het reinigen controleert de monteur de kabels, filters, verdampers, de condensor en zelfs de afvoerbak zal worden gecontroleerd. Als u ervoor kiest om dit alles zelf te doen dan vervalt uw garantie in het algemeen op de mobiele airco. Daarom kunt u beter uw mobiele airco laten bijvullen!

Mobiele airco bijvullen kosten

Wat zijn de kosten om uw mobiele airco te laten bijvullen? En wat zijn de kosten als u zelf uw mobiele airco gaat bijvullen? Dit is natuurlijk afhankelijk van het type mobiele airco, maar wij kunnen voor u een schatting maken, zodat u een indicatie heeft van wat u kunt verwachten. U betaald bij uitbesteding van het bijvullen en onderhoudsbeurt van de mobiele airco gemiddeld €155,-. Mocht u ervoor kiezen om zelf uw mobiele airco bij te vullen dan zullen de kosten wat lager liggen. Een liter aan koelvloeistof voor de mobiele airco kost tussen de €15,- en €30,- afhankelijk van het merk dat u kiest.  De mobiele airco bijvul kosten vallen dus aanzienlijk mee. Het enige gevaar dat u loopt is dat u dit niet op de juiste manier doet, uw mobiele airco niet meer werkt en uw fabrieksgarantie vervalt. Mobiele airco aanbieding hoopt u genoeg te hebben geïnformeerd, mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!