Welke luchtreiniger is goed?

Er zijn verschillende luchtreinigers en wat het beste werkt is een luchtreiniger en bevochtiger met ionisator. U kunt het beste een luchtreiniger met HEPA filter aanschaffen. Lees hieronder de uitleg.

HEPA luchtreiniger

Een HEPA luchtreiniger is een luchtzuiveraar die voorzien is van een HEPA filter. Een HEPA filter zorgt ervoor dat de lucht grotendeels wordt vrijgemaakt van fijnstof, huisstofmijt, allergenen en bacteriën. Als u vaak last heeft van verschillende allergische reacties is het verstandig om een HEPA luchtreiniger aan te schaffen.

Luchtreiniger ionisator

Een luchtreiniger ionisator is een luchtzuiveraar die voorzien is van een element dat ervoor zorgt dat er een elektrische lading wordt meegegeven aan de moleculen die zweven in de omgeving. Zodra de luchtreiniger de lucht zuivert wordt er een elektrische lading meegegeven. Hierdoor worden schadelijke deeltjes in de lucht afgebroken, waardoor deze niet meer in uw luchtwegen terecht kunnen komen. De allergische reactie neemt hierdoor sterk af in uw woning en of werkomgeving. Het daarom aan te raden om een luchtreiniger ionisator aan te schaffen, de meeste kwalitatieve luchtzuiveraars zijn voorzien van een ionisator.

Ionische luchtreiniger met HEPA filter

Het is dus van belang dat u een ionische luchtreiniger met HEPA filter aanschaft. De ionische luchtreiniger met HEPA filter zorgt er dus voor dat er zo min mogelijke allergische reacties opkomen en zo min mogelijk bacteriën in uw luchtwegen terechtkomen.

Luchtreiniger en bevochtiger

Een luchtreiniger en bevochtiger in één is sterk aan te raden. Dit zorgt ervoor dat de lucht waarin u zich bevindt niet droog wordt. In de winter zetten namelijk veel huishoudens en bedrijven de verwarming iets hoger. Door het gebruik van de verwarming ontstaat er droge lucht in de ruimte. Als u snel last heeft van verkoudheid en/of een droge luchtweg is het sterk aan te raden een luchtreiniger en bevochtiger in één aan te schaffen. De bevochtiger zult u dus vooral kunnen gaan gebruiken in de winter periode. In de zomer is het vaak niet nodig om de bevochtiger aan te zetten.