Welke voordelen heeft een luchtreiniger?

Er zijn verschillende voordelen aan een luchtreiniger. De grootste voordelen van een luchtreiniger hebben te maken met de vermindering van fijnstof, hooikoorts en andere allergieën. Lees hieronder exact welke voordelen een luchtreiniger heeft over de vermindering van fijnstof, hooikoorts en allergieën.

Luchtreiniger fijnstof

De kwalitatieve ionisatie luchtreinigers zijn in staat fijnstof deeltjes zo klein als 0,000007 millimeter te verwijderen uit de lucht. Mensen zoeken vaak een luchtreiniger en vooral om de fijnstof te verminderen. Er is een verband tussen de hoeveelheid fijnstof en het aantal corona patiënten. Hoe meer fijnstof er in de lucht zit, hoe meer mensen in die omgeving eerder te maken krijgen met het coronavirus.

Luchtreiniger hooikoorts

Een luchtreiniger heeft vele voordelen voor mensen die last hebben van hooikoorts. De pollen die in de lucht hangen zijn vaak erger binnenshuis dan buitenshuis. Pollen gaan niet weg en blijven vaak liggen door het gebrek aan luchtstroom binnenshuis. Voor mensen met hooikoorts kan het erg helpen om een luchtreiniger aan te schaffen. Een luchtreiniger voor hooikoorts is een goede oplossing.

Luchtreiniger allergie

Ongeveer 40% van de bevolking heeft verschillende allergische reacties. De allergische reacties hebben vooral te maken met de lucht die wordt ingeademd. Een luchtreiniger kan helpen met het bestrijden van verschillende allergieën. Er zijn nog veel meer allergieën dan hooikoorts bijvoorbeeld allergische reacties voor huisdieren. De luchtzuiveraar zorgt ervoor dat deze allergische reacties minder snel zullen optreden, door vermindering van bacteriën in de lucht.

Een langere levensverwachting

Veel mensen hebben niet door dat slechte lucht zorgt voor een verlaagde levensverwachting. U neemt 24.000 ademhalingen per dag dit is ongeveer 13kg aan lucht die via u luchtwegen naar binnen gaat. Er sterven meer mensen een slechte lucht dan een slecht drinkwater. De lucht in Europa is vrij vervuild door verschillende factoren. U kunt uw levensverwachting verhogen door in een schonere luchtomgeving te bevinden.