Welke voordelen heeft een mobiele airco op de luchtvochtigheid?

Airco en luchtvochtigheid hebben veel met elkaar te maken. Zo kan u met uw mobiele airco de luchtvochtigheid regelen. De gewenst temperatuur voor een woonkamer in de zomer is tussen de 20°C en 22 °C graden. De vraag is alleen blijft de luchtvochtigheid in mijn woning dan nog ideaal? Een lage luchtvochtigheid zorgt voor een droge lucht in uw woning. U kunt dit vaak voelen aan de droogte van uw mond, lippen en neus. Door een mobiele airco te plaatsen kunt u de  temperatuur regelen middels de luchtvochtigheid. De airco en luchtvochtigheid moeten samenwerken om u het beste klimaat te kunnen leveren in uw woning. 

In de zomer is de luchtvochtigheid in het algemeen hoger dan in de winter. Het benauwde weer is eigenlijk het resultaat van een te hoge luchtvochtigheid. Een mobiele airco zorgt ervoor dat deze luchtvochtigheid wordt verlaagd. Zo heeft u minder last van het transpireren van uw lichaam. Er zal wel moeten worden gezorgd dat de mobiele airco de luchtvochtigheid niet lager dan 40% laat zakken. Anders kunt u last krijgen van een droge mond, lippen en/of neus. U kunt het best zorgen dat uw luchtvochtigheidspercentage tussen de 60% en 40% blijft. Zo kunnen airco en luchtvochtigheid samenwerken om het voor u zo aangenaam mogelijk te maken!

De ideale airco luchtvochtigheid

De ideale airco luchtvochtigheid is lastig om aan te geven.  Het is namelijk zo dat dit voor ieder anders wordt ervaren. Dit is de reden waarom er een maximum en een minimum luchtvochtigheidspercentage wordt aangegeven.Deze ligt tussen de 40% tot 60%. Mocht u snel kort ademend zijn bij warm en vochtig weer? Dan zal uw voorkeur eerder uitgaan naar het aanhouden van een luchtvochtigheid van tussen de 40% en 50%. Mocht u hier nou totaal geen last van hebben? Dan zal uw voorkeur eerder uitgaan van een luchtigheidspercentage tussen de 50% en 60%. Wat u kunt doen is deze luchtvochtigheid meten door het gebruiken van een simpele luchtvochtigheidsmeter.

De luchtvochtigheidsmeter is gemakkelijk te gebruiken en vertelt u, immers dat u de mobiele airco eventjes uit of juist aan kunt doen. Door middel van het kijken naar het luchtvochtigheidspercentage die de meter aangeeft. De ideale airco luchtvochtigheid zal dus voor iedereen verschillen! In het volgende kopje ‘’ luchtvochtigheid regelen met airco ‘’ wordt aangegeven hoe u de luchtvochtigheid kunt regelen.

Luchtvochtigheid regelen met airco?

U kunt de luchtvochtigheid aanpassen door het gebruiken van uw mobiele airco. Op het moment dat u de mobiele airco aanzet. De airco koude lucht blaast zal de luchtvochtigheid van de ruimte worden verlaagd. In de warme zomerdagen kan dit zeer aangenaam zijn. Wel zou u er op moeten letten dat wanneer de luchtvochtigheid onder de 40% komt u de mobiele airco tijdelijk uitzet, om zo wellicht geen last te krijgen van droge lippen of een droge neus. Zoals hierboven genoemd heeft iedereen een ander ideaal luchtvochtigheidspercentage dus kan het zo zijn dat u de mobiele airco helemaal niet tijdelijk hoeft uit te schakelen. Mobieleaircoaanbieding.nl hoopt al uw vragen beantwoord te hebben. Mocht u nog een vraag hebben neem dan gerust contact met ons op!